Kochani, trendy na 2021 rok to powrót do korzeni, sezonowości, ale w lekkim i zdrowym wydaniu. Dzisiaj chciałabym przekazać Wam pomysł na przepyszne papryczki z ziołowymi serkami.
Do ich wykonanie będzie Wam potrzebne:
- 400 g małych słodkich papryczek,
- 200 g sera feta,
- 100 g serka naturalnego,
- 100 g sera grana padano,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka pieprzu,
- 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej,
- 1 łyżeczka suszonego, mielonego czosnku,
- 3 gałązki koperku,
- 2 gałązki rozmarynu,
- 2 gałązki tymianku.
Sposób przygotowania:
1. Papryczki przekrój na pół i delikatnie usuń pestki. W misce wymieszaj ser feta, serek naturalny i starty ser grana padano. Dopraw solą, pieprzem, gałka muszkatołową i czosnkiem.
2. Serową masę podziel na 3 części i dopraw jedną koperkiem, drugą rozmarynem, a trzecią tymiankiem. Nafaszeruj papryczki.
3. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i ułóż na niej papryczki. Piecz w 200C przez 10 minut.
Powodzenia i smacznego 🙂